Ново теренско возило Дому здравља

Општина Жабари и Министарство без портфеља задужено за демографију и популациону политику ове године потписали су уговор о суфинансирању мера популационе политике у вредности од 1.780.000 динара.

У оквиру пројекта „Снижавање психолошке цене родитељства“ Дому здравља у Жабарима купљени су ново теренско возило (1.679.806 динара), као и два телевизора и клима уређаја (100.160 динара) за Дечије одељење.

Примопредаја донације организована је у понедељак, 16. децембра, у присуству председника Општине Јована Лукића и директора Дома здравља др Ненада Димитрова.

Ново теренско возило, према Лукићевим речима, намењено је за потребе Поливалентне патронажне службе, а омогућиће бржи и сигурнији долазак патронажних сестара до свих пацијената жабарске општине, како трудница и породиља, тако и старих и болесних лица којима је кућна нега неопходна.

-Захваљујући новом возилу омогућен је бржи и ефикаснији долазак до пацијената, а услуге које пружа Поливалентна патронажна служба биће квалитетније. Такође, биће омогућен и већи број обилазака у току дана и спроведен комплетан надзор старијих грађана и болесних лица, трудница и породиља, затим беба, деце од 2 до 4 године, као и деце предшколског и школског узраста, истакао је председник Јован Лукић, који се овом приликом осврнуо и на набавку телевизора и клима уређаја намењених Служби за здравствену заштиту деце.

Доктор Ненад Димитров, директор Дома здравља у Жабарима нагласио је да је донација теренског возила од изузетног значаја за ову установу, имајући у виду да доскорашње, због старости и лошег стања, није могло да се региструје. Сада ће пацијенти који живе на неприступачним теренима и по лошим временским условима, ефикасно бити збринути. Када је реч о донацији телевизора и клима уређаја Служби за здравствену заштиту деце, малишанима ће убудуће боравак у чекаоницама бити комфорнији и забавнији.

-Дом здравља је добио сагласност Министарства здравља о пријему у радни однос возача и информатичара и то на неодређено време, што смо и учинили путем јавног конкурса, рекао је др Димитров и додао:

-Потрудићемо се да у наредној години отпочнемо са реконструкцијом централног објекта Дома здравља, за шта су обезбеђена средства. Вредност инвестиције је 1.100.000 еура, новац је обезбедила Влада Републике Србије, односно Kанцеларија за управљање јавним улагањима, а прво што се очекује јесте израда пројеката. Надам се да ће се у склопу тога оформити рендген кабинет са једним модерним апаратом, чиме ће се убрзати дијагностика и олакшати лечење пацијената у овој општини. У плану је и петогодишња акредитација, а предвиђено је да се самооцењивање обави до 31. децембра, рекао је др Димитров, који се у првом реду захвалио Јовану Лукићу, председнику Општине и Јелени Стојадиновић, задуженој за демографију и популациону политику у Општинској управи у Жабарима на досадашњој несебичној подршци и успешној сарадњи.

2023-12-28T08:29:49+00:00
Go to Top